Информация за поток: 147

 

1. Условия за освобождаване от изпит по дисциплината „Прогнозиране и планиране“

Освобождаването се извършва въз основа на текуща оценка (ТО), която отразява работата на студента през семестъра. Студентите се освобождават от изпит, когато ТО е 4.00 или по-висока.

ТО се формира на базата на 2 контролни по време на семестъра, всяко от които има тежест 35% в ТО, както и самостоятелна работа (СР), чиято тежест в ТО е 30%.

Контролните са под формата на тест със затворени въпроси, които носят 1 точка. Минималният брой точки за „Среден“ 3 е 50% от общия брой точки на теста. 

 

2. Дати на контролните за освобождаване:

 

Първо контролно: 31 март

 

Второ контролно: 5 май

 

Краен срок за предаване на самостоятелна работа: 7 май

 

Самостоятелната работа се изпраща на е-майл: [email protected]

Не се изисква предаване на хартиен носител!

 

2. Теми за самостоятелната работа

Всеки студент си избира сам план за териториална единица в България (план/стратегия за район, област или община) и разработва докладът си (самостоятелната работа) въз основа на информацията от него.

Указания за разработване на самостоятелните работи може да изтеглите от тук.

 

3. Основни учебници за подготовка

Манов В., „Прогнозиране и планиране, функционирането и развитието на икономическите системи“, УИ Стопонство, С., 2001

Владимирова К., Тонкова С., Славова И., Иванов П., Танушев Х., Банкова Й., “Прогнозиране и стратегическо планиране” ИК-УНСС, С. 2012

4. Конспект

Конспект по дисциплината може да изтеглите от тук.

 

5. Обхват на първото контролно

ПЪРВОТО КОНТРОЛНО ЩЕ БЪДЕ ВЪРХУ МАТЕРИАЛА ОТ ПЪРВИТЕ ТРИ ЧАСТИ НА КОНСПЕКТА!!!

6. Ред за явяване и провеждане на първото контролно

Мястов онлайн лекцията в Microsoft teams. 

Кой може да се яви: всеки студент от потока, на които водя лекции през семестъра.

Подготовка и ред за провеждане на първото контролно:

  • След като сте застанали пред компютъра и сте се включили в онлайн лекцията, премахвате всички помощни материали, изключвате телефоните или ги оставяте в друга стая. Масата (бюрото, на което е компютъра трябва да е чисто). На компютърът трябва да е отворена само системата за онлайн обучение, всички други файлове и програми да са изключени! При нарушаване на тези условия контролното няма да се зачете!!!

  • Включвате камерата (за да мога да ви наблюдавам) и изключвате звука. Задължително!!! Ако имате въпрос ми пишете в чата на лекцията.

  • Въпросите в контролното ще бъдат 30 и всеки един от тях ще носи 1 точка.

  • Ще ви бъде изпратен линк за провеждане на контролното. След обявяване на началото ще имате 30 минути за да отговорите на всички въпроси. Първите въпроси изискват да запишете вашия е-майл, три имена и факултетен номер! Тези данни са задължителни без тях няма да можете да продължите!!! Следват 30 въпроса от същинското контролно, всеки от които носи само 1 точка и има само 1 верен отговор!!!

  • След изтичането на 30 минути ще обявя край на контролното. Желателно е след като обявя край всички да предадат работата си – има бутон за това. След като предупредя и попитам 3 пъти дали всички са предали ще изключа предаването. Тези които са зъкъснели няма да могат да изпратят работата си!!! Веднага след изпращането на работата ще можете да видите броят на точките, които имате.

  • Скалата за оценка е следната:

15 и 16 т. – 3.0

17 и 18 т. – 3.5

19 и 20 т. – 4.0

21 и 22 т. – 4.5

23 и 24 т. – 5.0

25, 26 и 27 т. – 5.5

28, 29 и 30 т. – 6.0

 

  • След приключването на теста ще обсъдим резултатите от контролното общо и въпрос по въпрос. Всеки, който желае да си види работата ще може да го направи.