На 12.09.2019г. бе подписан договор между УНСС и ЦРЧР за изпълнение на проект на тема „Изграждане на иновативна мрежа за споделяне на игрови подходи и добри практики при обучението по логистика и транспорт“, по KA203 „Сътрудничество на иновации и обмен на добри практики“, Стратегически партньорства в сферата на висшето образование.

Проектът отговаря на хоризонталните принципи на ЕС, чрез подкрепа на участниците за придобиване и развитие на основни умения и ключови компетенции, създаване на отворено образование и новаторски практики в цифровата ера, осигуряване на подкрепа на преподавателите, чрез устойчиви инвестиции, качество и ефективност на образованието, обучението и младежките системи. Проектът ще създаде социална и образователна стойност на европейското културно наследство. По време на изпълнението на дейностите по проекта се очаква да се насърчи интернационализацията и да се подпомогнат участниците от УНСС да развиват успешно Европейското образователно пространство. По време на проекта ще бъдат разработени симулационни игри, които да възпроизвеждат реални ситуации и бизнес проблеми, ще бъдат разработени edutainment методи, които ще бъдат включени в обучението по логистика и транспорт. През последните години моделът на gamification (геймификация), или игровизация, се превърна в една от водещите тематики в цял свят. При игровизацията обикновено се използват компютърни игри в приложно програмно осигуряване, с цел въвличане на студентите и повишаване на тяхната мотивация при усвояването на знания и повишаване на ефекта от обучението. В логистиката са приложими редица игрови методи и има възможност за симулации при снабдяването с различни запаси или при представянето на отделни системи, като JIT (точно на време). Основен принцип на игровизацията е да се осигури получаването на постоянна, измерима обратна връзка със студентите, възможност за повишаване на познанията им и бързо усвояване на всички функционални възможности на изучавания предмет при поетапно въвеждане в логистичните елементи. Една от основните идеи за реализирането на проекта е да се укрепят отношенията между висшите училища чрез създаване на широка икономическа и социална среда, като се изгради иновативна мрежа за споделяне на игрови подходи и добри практики в обучението по логистика и транспорт. По този начин проектът ще подпомогне за модернизацията, достъпността и интернационализацията на висшето образование, чрез въвеждане на иновативни подходи в обучението. Партньори по проекта са SCOALA NATIONALA DE STUDII POLITICE SI ADMINISTRATIVE-Romania и Heilbronn University HOCHSCHULE HEILBRONN, Fakultät Wirtschaft und Verkehr. Партньорските организации ще работят за преодоляване на пропуските и несъответствията в уменията чрез подкрепа на нови иновативни практики за разработване на учебните планове, които отговарят на нужди на съвременното обучение. Дейностите по проекта ще подпомогнат за по-доброто използване на отворени и онлайн платформи и мултидисциплинарно обучение и ще даде възможност за по-гъвкаво обучение, като се увеличи разнообразието от курсове и се развият дигиталните компетенции на преподавателите и студентите.

Project title: Building an innovative network for sharing of best educational practices, incl. Game approach, in the area of international logistics and transport

http://edugamenet.eu/

One thought on “На 12.09.2019г. бе подписан договор между УНСС и ЦРЧР за изпълнение на проект на тема „Изграждане на иновативна мрежа за споделяне на игрови подходи и добри практики при обучението по логистика и транспорт“, по KA203 „Сътрудничество на иновации и обмен на добри практики“, Стратегически партньорства в сферата на висшето образование.

  • mvodenicharova says:

    Transnational Meeting 5 will take place on 12.10-15.10.2021 in Romania, Bucharest, under the Erasmus + project, Key Activity 2: Strategic Partnerships on “Building an innovative network for sharing game approaches in logistics and transport training”.

    The meeting will be attended by representatives of all project partners.

    The meeting is on the topic “Simulation games in logistics and transport training”

Leave a Reply