Добре дошли в моя блогWelcome to my blog

        Това е моят университетски блог. БЛАГОДАРЯ на Университета за национално и световно стопанство и на Дирекция „Информационни технологии“, че създадоха тази модерна, академична комуникационна платформа! Сега от нас, преподавателите, зависи дали и как ще я използваме.

        Навярно всички съзнаваме, че интернет и Третата индустриална революция предизвикват не само личната, но и професионалната ни реализация, не само неформалното, но и академичното общуване, променят ни работата в аудиторията и извън нея, научното изследване и контактите със света. НЕ ПРОМЕНЯТ обаче същностните неща: и с интернет и без него, НАУКАТА е все така трудно постижима цел, изискваща себеотдаване, воля и талант; СТУДЕНТИТЕ са все така любопитни, любознателни, въпреки че са потънали в плиткото море на леснодостъпната информация; ДОБРИТЕ ПРЕПОДАВАТЕЛИ продължават да носят новото, модерното, класическото и традиционното, продължават да са отворени към света и предизвикателствата на науката.

        Не можем да не забелязваме и дигиталното разделение, дигиталното неравенство, което новите ИКТ ни причиниха. От едната страна са адаптиращите се, гъвкавите, справящите се в новата дигитална комуникационна среда, тези, които успяват да подчинят технологите и да работят с тях. От другата – са другите. Е, аз избрах своята страна – опитвам се да съм от първите, не искам да съм от „другите“. И затова започнах да изграждам съдържателната структура на новия си АКАДЕМИЧЕН БЛОГ.

        Добре дошли колеги и приятели! Тук ще намерите информация за моята преподавателска и научноизследователска дейност. Очаквам вашите препоръки, съвети, критики. А, ако моите идеи все пак ви допадат, ще се радвам да споделите с мен и това. Моля ви, обаче, нека уважаваме академичния тон!

        Ваша,

        Катя Михайлова

0 thoughts on “<!--:bg-->Добре дошли в моя блог<!--:--><!--:en-->Welcome to my blog<!--:-->

  • Д-р Катя Михайлова задава първообраза на новата генерация преподаватели, които са разбрали, че комуникацията на посланието е най-ефективна, когато ангажира повече възприятия на публиката за по-малко време- каквато възможност безспорно предлага Интернет.
    И ако на някого това звучи сложно или пък клиширано – да си спомни протяжните наказателни акции срещу слуховия апарат на поколения студенти от отиващата си генерация ментори ( е, разбира се, че има изключения!)
    Но по-важното е, че за разлика от доста нейни старши колеги Катя е усвоила най- голямата тънкост на преподаването- личният пример. С такива като нея УНСС пак става верният избор. Не просто за образование.

  • Гергана Костадинова says:

    Браво за страхотната инициатива, д-р Михайлова! Винаги сте подкрепяли нововъведенията в академичния живот и този блог е факт благодарение на неспирните ви усилия. Това е много смело, нужно, интересно и заслужаващо адмирации занимание. Пожелавам успех и неспирно вдъхновение!
    УНСС е един от най-добрите университети у нас, благодарение на хора като вас, които ги е грижа за всички детайли в процеса на обучение. Интернет е канал за комуникация, който не бива да се пренебрегва. А вие с лекота поддържате няколко комуникационни интернет платформи и споделяте интересни неща със студентите си непрестанно. Поздравления за добрата инициатива и успех!

  • Юлиан Митев says:

    УВАЖАЕМА ГОСПОЖО МИХАЙЛОВА!
    Поздравявам Ви за смелостта да започнете да водите такъв академичен блог. Още от сега се вижда, че ще е сравнително трудна работа, а и ще ви отнема доста време. От друга страна – ако го водите пълно и редовно – ще бъде много хубава реклама за Вас. Добре ще е освен текстове, да имате възможност да публикувате фотографии от научни събития, аудиофайлове (например изказвания на видни учени) както и видоофрагменти от Ваши лекции и упражнения. Ще следя блога Ви с внимание. Поздрави. Юлиан Митев

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA Image

*