Не забравяйте СТАРАТА година

.      Предсмъртните часове започнаха обратното си броене. Още няколко мига и старата година безвъзвратно ще си е отишла. Българите разказват приказка за срещата на старата и новата година. Веселели се хората на богати трапези, един през друг говорели, пеели, смеели се и Тя – Новата година дошла по-очаквана от новородено дете, по-сияеща от щастието, по-невинна от погледа на девойка. „Добре дошла!“ – рекла й Старата и превитата на две, уморена и изгонена завинаги си тръгнала.

.      В този миг хората около мен продължаваха да се веселят, а синът ми плачеше, по момчешки искрено.  Сълза след сълза за Старата година. Мъчно му било за нея, не я пускал да си отиде, незнаел какво ще му донесе Новата.  В неговите очи разбрах, че няма по-хубави дарове от даровете на Старата година – познанието, което ни е донесла, мъдростта, до която ни е довела, светлината, която ни е дала, мъката, която ни е причинила. И затова, не забравяйте СТАРАТА година! Макар да започна с апокалиптични очаквания, Тя 2012 беше благодатна. Колко човека намериха себе си и остананаха верни на своето аз! Колко идеи намериха другарите си! Колко реки осъзнаха, че се вливат в едно и също море и завихрят в естуарите си огромни енергии! Ако на вас ви се е случила дори и частица от това, то не забравяйте СТАРАТА година и се молете на НОВАТА да ви донесе още от най-хубавите дарове.

.      Пожелавам ви мъдро да изпратите Старата и весело да посрещнете Новата година И бъдете здрави, за да се радвате на даровете на всяка следваща година!

.      Ваша,

.      Катя Михайлова

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA Image

*