Час на класа

    Катедреният съвет на катедра „Медии и обществени комуникации“ не отдавна ми възложи курсово ръководство на поток 504 в професионално направление „Обществени комуникации и информационни науки“. Помислих и прецених, че това са най-добрите 75 бивши кандидатстудента, които писаха кандидатстудентско съчинение на тема „Втора употреба“. Неколцина от тях бяха избрали втората тема.  Това са днешните първокурсници, с които лека-полека навлизаме в знанието за обществото, институциите, хората.  Харесва ми да работя с тях. Имат излъчване и индивидуалност, любознателни и отговорни са, грамотни са и социално, и дигитално. ПРИЕХ да бъда техен курсов ръководител. НАДЯВАЙКИ СЕ, че и те няма да възразят да работим заедно в първите четири години от тяхното висше образование.  И те се СЪГЛАСИХА, някои дори ярко приветстваха новината. Затова си позволявам да ПОКАНЯ първокурсниците си на първия ЧАС на КЛАСА – четвъртък, 18 октомври 2012, 18.30, в зала П038.

     Темата ще е „Първите ми студентски 30 дни„. Моля, колегите-автори на проекта за самостоятелна подготовка „Бакалавърската програма, която си избрахме“ да са готиви да го презентират. Моля, всички колеги, които приемат поканата ми да потвърдят присъствието си с коментар по тази публикация. В коментарите си, обърнете внимание на темите, които Ви интересуват – студентски, университетски, житейски и т.н.

     Благодаря Ви, колеги за енергията и мотивацията, които до сега си разменяме! Вярвам, че ще успеем да направим Часа на класа смислено преживяно време и споделено идейно пространство.

       Ваша,

       Катя Михайлова

0 thoughts on “<!--:bg-->Час на класа<!--:-->

  • Pingback: Amedar Consulting
  • Михаела Тодорова says:

    Добър ден, д-р Михайлова. Аз също ще присъствам в часа на курса.

  • Ина Кръстовчева says:

    Добър ден, д-р Михайлова! Аз и Лилия Христова също ще присъстваме в часа на курса.

  • Елена Минкова says:

    Добро утро, д-р Михайлова!
    Аз също ще се радвам да посетя първия час на класа!
    Хубав и слънчев ден!

  • Гергана Георгиева says:

    Добър вечер, д-р Михайлова. Потвърждавам присъствието си.

  • Анна Григорова says:

    Добър вечер, д-р Михайлова. Аз също потвърждавам присъствието си. Сигурна съм, че обсъждането на гореспоменатите теми ще бъде интересно и полезно за нас.

  • Алиса Иванова says:

    Добър вечер, д-р Михайлова.
    Аз също потвърждавам присъствието си за първия ни час на класа.
    А във връзка с предстоящата студентска конференция подготвих моето резюме за работата ми по темата:Ниското ниво на средно образование в България.Ето го и него:
    В последно време повечето анализи и класации говорят за влошаване на качеството на българското средно образование.В проведена наскоро анкета на тема: „Според вас, пада ли нивото на средното образование в България?”, 65% от анкетираните са на мнение, че след завършване децата са масово неподготвени. Данните показват, че българските ученици изостават от връстниците си в други европейски държави и то драстично-с година и половина до три години по-назад от учениците в Европа.
    Проблемът със средното образование е социален проблем на най –сериозно обществено равнище. В структурата на обществото като социологическа система, образованието може да се разглежда като една от основните потребности и поделемент в сферата „възпроизводство на хора”.И тъй като нито една от сферите не би могла да се развива самостоятелно, и всяка една от тях оказва влияние върху развитието на останалите, проблемът с ниското ниво на средно образование у нас засяга макромодела на обществената система.
    За безумните грешки в учебниците, за „чалга-тетрадките”, за стандарта на образованието като цяло и как този проблем засяга макромодела на обществената система ще стане въпрос в моя системен анализ.

    Д-р Михайлова, имам въпрос относно участието на студентската конференция.Понеже някои от колегите сформираха групи за колективна работа по възложените им теми, дали е възможно да работя по задачата с колеги, които са разглеждали подобни на моята тема в анализите си, ако те проявят интерес, или да подготвя сама темата?
    Очаквам Вашия отговор!
    Благодаря ви!

  • Симона Вълчанова says:

    Добър вечер, д-р Михайлова!! Аз също ще присъствам на първия ни час на класа.

  • Стоя-Александрина Витанова says:

    Здравейте, д-р Михайлова!
    Потвърждавам присъствието си в часа.
    Очаквам да видя работата на колегите по
    „Бакалавърската програма, която си избрахме“. Убедена съм,че и последвалата дискусия ще бъде ползотворна за всички.
    Бих искала да разгледаме и въпроса за студентския съвет и неговата структура.

  • Паола Павлова says:

    Здравейте, д-р Михайлова! Аз също Ви пиша, за да потвърдя присъствието си за предстоящия първи час на класа. Бих се радвала, ако се съгласите да обсъдим трудностите, които бихме могли да срещнем като студенти на УНСС, за да знаем какво да очакваме.

  • Нинка Георгиева says:

    Добър вечер, Д-р Михайлова! Ще присъствам на часа на класа. Аз съм част от групата, която трябва да презентира темата „Бакалавърската програма, която си избрахме“ и много ще се радвам колективната ни работа да бъде видяна от потока.

  • Палмира Желязкова says:

    Добър вечер, д-р Михайлова! Аз също ще присъствам на първия ни час на класа, като се съгласявам с Вас и избраната от Вас тема за дискусия. Очаквам това време, което ще прекараме заедно да ни бъде от полза както в живота, така и в университета, вярвам, че ще научим много неща, които ще вземем под внимание. На първо време смятам, че най-необходима ни е информацията, която ще ни предоставите за организацията в нашия университет, както и премеждията, изпитанията и успехите, които ни очакват.

  • Десислава Гергова says:

    Д-р Катя Михайлова, аз ще присъствам на нашият първи час на класа.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA Image

*