СЪВпадение! Дали е случайно?

     Час на класа и младото френско вино

    Днес е третият четвъртък от ноември – 15 ноември. Денят, в който целият франкофонски и винен свят приветства младото френско вино. Не съм франкофонка, но вино обичам. Харесва ми също да работя с младите си колеги и тъкмо за това планирахме втория час на класа днес в 18.30 в П038.  За първия час на класа четете в „Новата журналисика“ – „Преподавателят vs/& студентите„.

   Темата на днешния час зададе Стоя и колегите одобриха днес да говорим за студентското самоуправление. Радвам се, че Калоян Димитров, председател на Студентски съвет УНСС, прие поканата да ни гостува. Но не формално, а съдържателно. Той каза: „Наистина ме заинтригувахте. Приех ангажимента“.

  Като курсов ръководител на първокурсниците от направление „Обществени комуникации и информационни науки“ не мога да скрия професионалното удоволствие да работя с тях. След първия час на класа, в който говорихме за учебния план, студентските права и отговорности, „Вестник на УНСС„, блогът „Новата журналистика„, възможностите за студентска изява,  получих много писма от колегите в израз на  благодарност за този час. Но по-важното е, че започнахме да работим заедно извън аудиторията по различни проекти. Десислава Гергова и Станислава Цветкова направиха първи пробив в дигиталното публично пространство – публикуваха авторски журналистически материали в „Новата журналистика„. Браво за смелостта и успешния първи опит! Стоя, Елена, Гергана, Стефан и Николай разработиха темата „Троянската проститутка като Троянски кон в патриархалното българско общество“ и ще я представят на студентска конференция в идната събота. За същия форум се подготвиха Кристина-Йоанна, Атанас и Ирен с креативна разработка на „Демокрацията в криза по време на Глобализацията„. Мила и Алиса (или Мила Алиса) дръзнаха към Неграмотността като мода или проблем“. Темите вече са дискутирани от целия курс. Невероятно е усещането да си част от група, чиито членове взаимно си помагат, мислят заедно, творят.

        До скоро,

       Катя Михайлова

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA Image

*